Malmöns konstgård

Idén om ett konstgalleri på Bohus Malmön väcktes sensommaren 2008. Konstnären och professorn Kent Karlsson, tillsammans med galleristen Elisabet Malmberg, var på besök på ön. Under besöket hade vi inspirerande samtal om konst och kulturlivet.

Elisabet och Kent hade knappt nått fastlandet förrän planerna på ett konstgalleri på den egna fastigheten tog form. Gott om tomtyta och ett planerat nybygge av ett uthus stod som bas. Med ett generöst mentorskap av Elisabet Malmberg, duktiga hantverkare och Sotenäs kommuns positiva syn, har projektet att förverkliga idén genomförts under våren 2009.

Bohus Malmön erbjuder idag ett fantastiskt utbud av möjligheter till att få uppleva sköna och minnesvärda stunder vid besök. Ön erbjuder härligt solbadande på klippor eller sand, båtliv, tennis, bra minigolf, underbar vandringsled, bageri med världens godaste bullar, trevliga restauranger, m. m. Nu finns dessutom, kanske mellan stranden och den trevliga kvällsmåltiden, möjligheten att få njuta av spännande och vacker konst av mycket hög kvalitet.

Jag hälsar alla konstintresserade njutningsmänniskor varmt välkomna till Malmöns konstgård och ett annorlunda galleribesök i en annorlunda tid.